Cégtörténet

Home / Cégtörténet

Üdvözlöm Önöket, Balatoni József szalámimester vagyok!

Örülünk, hogy bennünket választottak és szeretnénk röviden bemutatkozni: A Balatoni Hús családi vállalkozás, tevékenységét 1991. január 1-jén kezdte meg. Az üzem fő tevékenysége a szárazáruk (szalámik, kolbászok) készítése.

Több mint 100 féle piacilag elismert és keresett terméket állítunk elő.

A széles termékpalettánkat mutatja, hogy a hagyományos sertés és marha termékek mellett készítünk:

  • szárnyas (csirke, pulyka, liba, kacsa)
  • lófélék (ló, szamár)
  • mangalica,birka,kecske
  • hal
  • vad (szarvas,vaddisznó, őz)
  • bio(szürkemarha,rackajuh,bivaly) húsból készült termékeket.

Specialitásaink közé tartozik az indiai zöld borssal készült olaszos jellegű szalámink, a pikáns ízvilágú vörösbor- és sajt ízesítésű szalámink is. Széles termékskálánkkal célunk az, hogy a teljes fogyasztói réteg ízlését lefedjük. Szeretnénk elérni azt, hogy aki termékeinkből vásárol, az ne csak fogyassza, hanem élvezze is fogyasztását. Készítünk termékeket sertéshúsból, marhahúsból, lóhúsból, kecskehúsból és strucchúsból. Mindezek mellett van egy „szárnyas” vonalunk, amely azt jelenti, hogy pulykahúsból, csirkehúsból, kacsahúsból és libahúsból is készülnek szalámik és kolbászok. Ezek enyhébb fűszerezettségük miatt lágyabb ízvilágúak. A Mangalica és a Szürkemarha termékcsaládunk külön kategóriát jelent. Fehér, paprikás és csípős változatban jelennek meg, a múlt század eleji ősi magyar ízeket idézik, a régi hagyományokhoz híven lóbélbe töltve.

Gondolunk azon vásárlóinkra is, akiknek a füstölt húskészítmények fogyasztása egészségügyi problémákat jelent. A Toldi fehér és Toldi paprikás szalámik, melyek füstölés nélkül, csökkentett fűszerezéssel készülnek, garantáltan light típusú termékek, a korábban említett vásárlóink számára is fogyaszthatók. Akiket pedig a különlegességek érdekelnek és szeretik a kínai konyha édes-sós ízvilágát, feltétlenül kóstolják meg a Fructa (gyümölcsös) szalámit, melynek ízét a hús és a gyümölcsök aromája adja. A legújabb húsból készült fejlesztéseink a vadhúsra-, a szamárhúsra- és a halhúsra épülő termékcsaládunk. Őzből-, szarvasból- és halból készült termékeinkkel szeretnénk tovább növelni a kínálatot.