Minőségpolitika

Home / Minőségpolitika

Balatoni Hús minőség biztosítása

Az állandó minőség elkötelezettjei vagyunk, mivel fogyasztóink számára a legmagasabb szintet akarjuk biztosítani. Magas szaktudásunk és több tíz éves tapasztalatunk mellett, fontos megemlíteni a szigorú élelmiszerbiztonsági ellenőrzési rendszerünket is, amely hozzájárul az általunk megkívánt minőség megtartásához.

Szaktudás + Tapasztalat + Ellenőrzési rendszer = Magas minőség

 • Nagyon fontosnak tartottuk olyan szintű ellenőrzési rendszer létrehozását, amely azt adatgyűjtő láncolatra felépülő mérési pontok kiépítésével,a szárazáru gyártás során fontos adatok visszamenőleg is másodperc pontossággal ellenőrizhetők
 • A technológiai felügyelet mellett nagyon fontos az alapanyagok és a fűszerek készletnyilvántartásának megfelelő biztosítása és nyomon követése.
 • Tovább akarjuk fejleszteni azokat a termékeket, amelyek nem tartalmaznak sertés eredetű összetevőket, így más kultúrák számára is fogyaszthatók.
 • Fontos megemlíteni a Bio minősítésű márkatermékeinket, amelyek gyártását a Biokontroll Hungária Kht. ellenőrzi.

Tárolási javaslat

Tájékoztató a szalámi és kolbászfélék szakszerű kereskedelmi tárolásáról és kezeléséről. Javaslat a kedves fogyasztóknak.

A cégünk által készített szalámik és kolbászok teljes naturális húsból és fehéráruból természetes fűszerek hozzáadásával készült, füstölt és levegőn szárított termékek. Originált (megvágatlan) állapotban hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek, a kolbászok 60 nap, a szalámik 90 nap.

Célunk az, hogy a jó minőségű termék kereskedelmi értékesítés folyamatában is megőrizze a minőségét, és legmagasabb élvezeti értékű szinten kerüljön a fogyasztóhoz. Ahhoz, hogy az árut a legjobb tulajdonságait megtartva jusson el a fogyasztóhoz, tárolása és kezelése igen nagy gondosságot igényel. Ilyen módon tudjuk célunkat elérni, amely pozitívan hat a termékek eltarthatóságára, ízére és aromájára.

 1. Ehhez szeretnénk hozzájárulni pár szakmai tanáccsal, javaslattal:
 2. A kartonokban beérkező terméket, rögtön az átvétel után a kartonból ki kell venni és száraz,
 3. hűvös, napfénytől óvott helységben +14°C és +18°C közötti hőmérsékleten felfüggesztve kell tárolni, úgy hogy a rudak ne érjenek össze.
 4. Meleg helységben (+20°C felett) a termék „izzad”, zsírosodik. Zsírkiválás következtében, gyorsul az avasodási folyamat, ami a termék minőségének, ízének romlását eredményezi.
 5. A szalámit, kolbászt nem szabad a mélyhűtőben rátolni, hűtőben is csak határozott ideig, különben a paprikás termékeknél a szín kifakulásához, elvesztéséhez vezethet.
 6. Nagyobb hőingadozást kerülni kell! A páralecsapódás, majd penészedés elkerülése érdekében. A megengedett ingadozás mértéke +/- 2°C.
 7. Termékeinket együtt tárolni más erős illatú áruval nem tanácsos, mivel átvehetik az illatukat.
 8. A terméket megvágott állapotban tárolni nem szabad! Amennyiben mégis megvágásra kerül a termék, javasoljuk a felületet fóliával szorosan lezárni, hogy a levegő ne okozzon színvesztést és csökkentsük az avasodás veszélyét.
 9. A termékeket nem szabad kitenni külső erőbehatásnak, valamint egymásra rakni őket, és nagy tömegben vízszintesen tárolni.

KEDVES KERESKEDŐK, KEDVES FOGYASZTÓK!

A célunk közös: a jó minőségű terméket minél hosszabb ideig magas minőségi szinten tartani.

Tanácsainkkal ezért szeretnénk mindeniknek segíteni.